Resan tillbaka efter två korsbandsskador

Här läser ni om min resa tillbaka till ett aktivt liv efter 2 främre korsbandsskador, en meniskskada och kärleken till fotbollen.

5 maj

Publicerad 2011-05-05 22:03:39 i Efter operationen

Det är helt sjukt!!!

Jag satt precis och räknade lite på hur länge som jag varit skadad och hur länge sedan det är som jag opererade mig!!

För 2 dagar sedan (3 maj) var det 7 månader sedan jag slet av mitt korsband, hela 7 månader sedan! Jag minns allting precis som om det hade hänt igår! Ni som är nya läsare eller ni som vill läsa hur allting gick till så hittar ni inlägget här och i flera inlägg efteråt.
Jag var tvungen att gå igenom en massa gamla inlägg för att hitta igen inlägget som jag länkade.. ibland så känns det inte riktigt att det är Jag som har varit med om allt detta, att det är jag som mått si och så, haft skitont och ibland varit överlycklig.. Det känns som att det är någon annan, men ändå en del av mitt liv. Jag vet inte hur jag ska förklara, men det känns skitkonstigt iallafall!

En annan sak som känns helt otroligt är att om knappt 2 veckor (16/5) så är det 3 månader sedan jag opererade mig, 3 MÅNADER!!! Det är ju nästan halvvägs igenom rehaben om allting går som det ska- vill säga. Jag tycker att allting har flytit på riktigt bra så här långt och jag känner för varje dag att jag blir starkare, får bättre spänst och jobbar mer på konditionsbiten. 

I tisdags var jag på fotbollsträningen och körde en arsenallöpning (15sek- 10 vila x12st 80%) och sen blev det hopp upp och nerför trapporna på gamilavallen, benböj med 3kgs-medicinboll, utfallssteg och tåhävningar.

Igår cyklade jag till jobbet.
Till jobbet hade jag motvind och var lite tung i benen så det tog ca25 min (9km), på hemvägen så var det vindstilla och jag var riktigt tung i benen, sista 2 km var det rikligt med mjölksyra i mina ben. Men fixade ändå sträckan på 20 min. 

Idag var jag på gymmet tidigt imorse och promenerade ur lite mjölksyra och sen körde jag mage/rygg och ben. Ikväll var jag på fotbollsträningen och körde lite ben, bål och hopp av olika slag. Ett ben, två ben, framåt, bakåt, uppför, nerför och på platsen. Det gick finfint! det är hopp om livet!

Nu ska jag börja bege mig mot sängen för att jobba 3 pass imorgon och förhoppningsvis orka träna 2 pass. Funderar på att göra en lååååååång cykeltur i helgen, det kanske blir ca3 mil.. ska kolla på riktigt med bilen någon dag. Blir det liks fint väder så då spelar det ju ingen större roll vad jag gör i helgen.

Godnatt och KRAM!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempa

3/10 2010 främre korsbandet 16/2 2011 operation 21/6 2011 inre menisken 20/9 2012 operation 10/6 främre korsbandet igen Vid frågor, maila mig på [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela