Resan tillbaka efter två korsbandsskador

Här läser ni om min resa tillbaka till ett aktivt liv efter 2 främre korsbandsskador, en meniskskada och kärleken till fotbollen.

Tjugoåttonde dagen

Publicerad 2010-10-31 12:48:44 i Knäskadan

Idag är knäet stelt och ömt, så har det inte alls varit tidigare. Igår låste det sig även några gånger så det är väl troligtvis menisken som spökar. Ska knäet hålla på såhär och bråka med mig så måste de ju gå in och fixa till det som inte är rätt.

Idag är det exakt 4 veckor sedan jag gjorde illa mig. Tiden har gått så himla snabbt men tyvärr så märker jag att mina ben inte alls har kvar så mycket muskelmassa som tidigare. Jag tycker att jag håller igång, promenerar och kör mitt träningsprogram från sjukgymnasten men ändå så, tycker jag, att de inte alls är lika muskulösa som tidigare...

Jag har inte heller samma aptit som tidigare men jag gör ju inte av med lika mycket energi heller. Jag är nästan aldrig sugen på godis som har varit typ det godaste jag vet, nu räcker det med bara några stycken istället för en bunt. 

Men men så är livet ibland.

Nu håller jag på att baka cheesecakemuffins, får bara hoppas att de blir goda, tyvärr så var inte smeten jättegod men vi ser väl när de är klara! :)

Kram

Hemma aahaa

Publicerad 2010-10-30 23:42:57 i En bra dag

Nu jag jag träffat på alla möjliga och omöjliga personer, allt från pappan i family guy, pippi långstrump, en läkare, djävulen, döden, ja och många många fler..
Så här såg jag själv ut ikväll :)



Jag hoppas att ni ser att jag är Karlsson på taket...

KRAM och godnatt

Tjugosjunde dagen

Publicerad 2010-10-30 17:57:41 i Knäskadan

Imorgon är det precis 4 veckor sedan jag gjorde illa mig och det gör fortfarande ont i knäet, ställen där det gör ont varierar från dag till dag men mest gör det ont på baksidan och framsidan av knäet.

Här kommer en bild på hur mitt knä ser ut i dag.
↑↑
Det är alltså detta knä som är skadat
Tycker inte alls att det syns så stor skillnad.



Nu ska jag iväg på halloweenparty!

KRAM

Svettigt, kanske lite iallafall...

Publicerad 2010-10-29 23:11:01 i Just nu

Jag har sovit så himla dåligt de senaste veckorna när jag inte kunnat träna någonting. Det brukar även vara så då vi har uppehåll från fotbollen att sömnen blir lidande och det är ju mindre bra.

Somnade igår natt/i morse först kl 03.30 och vaknade halv 10 imorse så det belv bara ca 6 timmars sömn, jag som bruka ligga på 7-8 iallafall. 

Det var längesedan som jag kände mig trött på kvällarna och som allra tröttast är jag när ett hårt/tufft träningspass genomförts, man har duschat och sen tagit på sig pyjamasen. Sådana kvällar kan jag lätt somna innan kl 22. Men nu går det inte att somna innan midnatt iallafall.

Tänkte att jag skulle aktivera mig lite och inte bara ligga i soffan framför tvn, så på med ytterkläder, skor, broddar, reflexväst, mössa, vantar, gåstavar och musik. Det blev en promenad 2,5km i rask takt. Det kändes helt okej och jag joggade även lite lugnt mellan 2 lampor. Det gick inte fort och inte särskilt bra, jag tror inte riktigt att jag vågar springa ännu, men stabiliteten känns inte alls okej så det är väl bra att jag tar det lugnt.

Jag blev lite varm iallafall och det var längesedan som jag kände mig lite svettig på några veckor. Så nu blir det väl jag, stavarna, musiken och vägen som får hålla varandra sällskap i många dagar och timmar! :)

KRAM

Pyssel pyssel

Publicerad 2010-10-29 20:04:14 i Just nu

Hela dagen har jag fejat och städat i lägenheten, möblerat om och gjort fint! Att det kan vara så skönt när det är gjort. Försöker med alla medel att få bort mina äckliga silverfiskar som nu har tagit sig friheten att passera toatröskeln.

Ingen som saknar husdjur och vill ha några?
Bortskänkes, äter lite, syns knappt och kommer inte när man lockar på dem.
Det kanske passar just dig som vill ha husdjur men som inte vill eller har tid ta hand om dem.
Hör bara av dig!

Nu sitter jag och pysslar ihop lite delar till morgondagens maskerad.
Jag ska vara utklädd till Karlsson på taket så nu är snart propellern klar :)
Bilder kommer kanske senare ikväll eller imorgon då hela outfiten är klar.

Nu ska jag se Doobidoo så
KRAM

Tjugosjätte dagen

Publicerad 2010-10-29 00:56:14 i Knäskadan

Jag är så jävla arg!

När ska jag kunna göra alla de saker som jag vill göra och skulle kunna göra bara jag är hel?! Varför? Varför?Varför?

Idag är en sån här deppardag igen, fattar inte varför de oftast kommer dagen efter det att jag varit och tittat på lagets träning. Kanske är det då som jag verkligen förstår vad det är som hänt med mig. Att jag i absolut värsta fall aldrig mer kommer kunna spela fotboll igen. Att jag inte får umgås med mina underbara kompisar. Att inte få sparka på en boll. Springa tills man inte orkar mer. Den där underbara lagkänslan efter en vunnen match. Besvikelsen efter en förlust. Spela på en lerig plan i spöregn. Springa runt i gassande solsken. Nicka en boll i mål. Slå ett perfekt inlägg.

Träning och fotboll, som alltid varit mitt liv, är som bortblåst. 

Just nu vill jag bara lägga mig ner och försvinna, få detta ogjort, eller bara slippa allt.

Jag vet inte om jag kommer att orka med alla månader av rehabilitering, den disciplin man måste ha på sig själv, lyssna på kroppen, genomföra många av sina pass ensam på gymmet.
Det är ju därför man har alla lagkompisar, för att göra träningarna lättare, puscha/peppa varandra, skratta tillsammans, gå igenom det som är jobbigt tillsammans. Jag vet att mina lagkamrater alltid kommer att finnas där under min rehab, men det är ju på fotbollsplanen som jag vill vara tillsammans med dem! 

När man läser om folk som kört sin rehabilitering i 6-8 månader så förstår jag inte riktigt hur de orkar med, men de vill tillbaka till sin idrott men jag vet inte riktigt om jag har orken..... Många säger att om det är någon som kommer att klara av detta och en vacker dag vara tillbaka på fotbollsplanen en vacker dag så är det jag. Men idag har jag väldigt svårt att tro detta.

Jag saknar känslan av att kunna springa, dra på sig träningskläderna gå ut utanför dörren, springa i sakta mak eller bara köra på och springa så fort och långt som möjligt tills man inte orkar med. Jag kan inte springa, inte ens ett enda litet löpsteg. Jag kan inte gå så fort som jag vill, jag blir inte ens svettig. Jag kan cykla, men inte med så mycket belastning och inte fort för då gör det ont och det känns som att knäet ska vika sig, jag blir inte svettig då.

Jag kan gå på gym men bara köra överkropp, ingenting med benen och ingen belastning ännu för då sväller knäet. Jag får bara köra mina 3 övningar och inte alls så många reps och set som jag vill för då sväller hela skiten. Nu är jag så förbannad, ledsen och besviken att jag i ren ilska kört dips, sit-ups och rygglyft för att få ur mig lite ilska. Men inte är jag svettig och inte trött. Jag vill kunna ta ut mig så extremt mycket att allting snurrar, man får ingen luft och den där blodsmaken i munnen.

I vanliga fall, dvs när jag är hel, så brukar jag gå ut, springa/cykla och bara köra skiten ur mig när jag är arg, MEN VAD SKA JAG GÖRA NU?

Jag håller på att gå under.

Det är så typiskt att jag alltid ska ta på mig en mask när jag träffar människor, en mask där jag alltid är glad, pratsam och ser till alla andra före mig själv. Så är det nu också, även fast jag har en dålig dag så svarar jag alltid " Det är väl ganska bra med tanke på vad som hänt." "Efter omständigheterna är det bara bra" eller helt enkelt "Jo tack, det är fint, hur är det själv?" Men det är ju inte sanningen, jag mår inte bra, det är inte fint.


Jag är ledsen och arg.

Så mycket bättre...

Publicerad 2010-10-28 22:10:38 i Just nu

..när vi är tillsammans, så mycket bättre för oss allesammans..
Ted Gärdestad – Så mycket bättre

En underbar låt och man kan inte bli annat än glad när man lyssnar på den.
Denna låt har rullat om och om igen många gånger när jag behövt lite peppning och uppmuntran.

En annan låt som verkligen har stämt in på mig många dagar är
Caroline af Ugglas – Vill inte spela glad
Känner igen mig väldigt mycket i vissa meningar, det är de dagar som är mindre bra....

Att man kan känna igen sig i så många olika låtar beroende på vilken sinnesstämning man är. Det verkar alltid finnas en låt som alltid passar in på hur man mår.

KRAM

Tjugofemte dagen

Publicerad 2010-10-28 17:53:33 i Just nu

Allting känns ungefär som vanligt idag och det är nog ingen fara med känningen i baksida lår för det känns i båda två idag, troligtvis träningsvärk! Haha, efter bara några få övningar som inte alls är så jobbiga så får man träningsvärk, att man kan tappa muskler så himla snabbt!

Knäet känns som vanligt, det känns iallafall att det finns där för helt smärtfritt är det inte. Jobbigast är att gå i trappor för då känns det som att det kan vika sig när som helst och det skulle jag absolut inte vilja vara med om, så det tar sin lilla tid att gå nerför trapporna, uppför är inte alls lika hemskt!

Nu ska jag åka iväg och kolla på kvällens träning, vet inte om det är den sista eller hur det ser ut med träningar framöver. Men dit och träffa brudarna ska jag iallafall!

KRAM på er

I rymden finns inga känslor

Publicerad 2010-10-27 21:05:56 i En bra dag

var riktigt riktigt bra!

Har du inte sett den så borde du verkligen göra det!

Bill Skarsgård är en väldigt bra skådespelar och nu har man faktiskt fått en insikt i hur personer med asperger tänker och ser på världen, det är ju inte samma sak från person till person men man kan ju iallafall lära sig lite mer iallafall!

Mycket bra film kan jag bara säga!

Tjugofjärde dagen

Publicerad 2010-10-27 16:19:35 i Knäskadan

Nu har det varit dålig uppdatering här i några dagar men det har varit så fullt upp nu när min älskade storasyster varit på besök här uppe i norr :)

Men det är nog lika bra att jag inte uppdaterat för det har inte hänt så mycket.

Hade så förskräckligt ont i magen i söndags, nästan hela dagen. Det gjorde så jäkla ont att jag inte kunde stå upp eller röra på mig, trodde nästan att det var blindtarmen eller något sådant, men jag härdade ut och gick och la mig. Sov inte många timmar och kunde knappt röra på mig, mamma trodde att det kanske var för att jag ätit ipren varje dag i 3 veckor och att nu magen sa ifrån.

Det har smärtat till och från ända till idag då det känns ganska så bra igen, tack o lov för det, magont är ju bara inte kul.

Har varit på gymmet idag och kört lite träning, promenerade en liten stund, cyklade en sväng, körde mina övningar som jag ska köra, passade även på att jobba lite med överkroppen för den är jag ju faktiskt inte skadad i! Det högg till i baksida lår när jag hade gjort klart mina knä övningar, nu känns det som en liten sträckning. Att det ska vara så himla svårt att ta det lugnt på gymmet och lyssna på kroppen.... Längtar tills man kan köra på så man blir illamående och har mjölksyra överallt!

Ikväll blir det troligtvis bio på medborgarhuset i Vännäs och filmen som visas ikväll är "I rymden finns inga känslor" har hört av så många att den ska vara bra så då måste man ju passa på att se den! :)

KRAM

Tjugoförsta dagen

Publicerad 2010-10-24 12:22:50 i Knäskadan

En underbart vacker dag med solen som lyser på snön så att den glittrar!

Knäet är väl inte min bästa kompis idag trots att jag tog det ganska lugnt igår... svullet, ömt och inte alls sådär bra som det borde kunnat vara. Men det är inte rött och varmt så jag kanske slapp inflammationen som jag trodde var påväg. Får nog försöka att ta det lite lugnt idag och vila en del, kanske det måste bli en kort promenad iallafall i det vackra vädret, annars blir jag ju knäpp av att bara vara stilla och lugn.

Har ju fått 3 övningar av sjukgymnasten som jag ska göra.

Den första ska jag sitta på en stol/soffa/pall och ha benet i 90grader, sen ska jag pressa foten nedåt och lite framåt för att träna musklerna på framsida lår. Pressa i 30sekunder och vila lika länge. Detta ska jag göra de gånger jag sitter ner så det kommer att bli en hel del gånger på en dag.

Den andra ska jag stå med fötterna ihop med tårna pekandes utåt, sen böja på knäna och flytta tyngdpunkten på mitt högra ben och sen göra tåhävningar. Den tar mer på vaden än på framsida lår. Detta ska jag göra när jag har möjlighet och så många som känns bra.

Den tredje övningen kallas för draken de som är i sportkretsen vet nog vilken det är. Man står på ett ben med en vikt (typ hantel) i den högra handen, sen böjer man överkroppen framåt och låter benet som är i luften bli parallellt med golvet, ungefär som en konståkare brukar göra. Man går ner och upp utan att vila 10gånger. Detta tar på låret.

Det som är absolut viktigast när jag kör mina övningar är att knäet inte sväller för då belastar och tränar jag alldeles för hårt. Så nu gäller det att lyssna på kroppen.

KRAM på er

Hemma

Publicerad 2010-10-24 00:13:00 i Fotboll

Då var man hemma igen efter en härlig kväll med brudarna, mycket skratt, kramar och dans på bordet!

Men för min del så blev det en lugn kväll med inte alltför mycket alkohol. Jag måste ju tänka på mitt knä och man blir ju lätt övermodig när man fått i sig lite för mycket, eller iallafall jag. Ska också hämta min älskade syster som kommer med flyget imorgon! Längtar så oooootroligt mycket :)

Nu har jag lindat om knäet för det har svällt och inte alls känts så bra ikväll så jag har mest suttit ner och tagit det lugnt. Hoppas bara att det inte sväller alltför mycket till imorgon för då är det så jobbigt att förflytta sig! Hoppas hoppas att det är ganska bra!

Nu ska jag försöka att slumra in för att kunna vara så piggelin imorgon som möjligt, tror att det inte blir alltför mycket gjort men man kanske ska vara lite trevlig iallafall :)

KRAM

Tjugonde dagen

Publicerad 2010-10-23 17:09:46 i Fotboll

Ett snabbt inlägg mitt i fixandet av håret och sminket inför kvällens och årets happening. Avslutningsfest med laget och det ska bli så jäkla kul!

Återkommer med bilder och kommentarer om hur kvällen flöt på!

KRAM

Kanske lite duktig men orolig

Publicerad 2010-10-22 12:55:29 i Knäskadan

Jag kände att jag kunde ju inte ligga och tycka synd om mig själv hela dagen så det fanns tid i tvättstugan så nu har jag nytvättade sängkläder och all annan smutstvätt är nu ren. Har även putsat fönstren och det blev en himla stor skillnad, tidigare har man inte kunnat se någonting utanför men nu så lyser solen in så mysigt.

Är lite orolig för mitt knä idag, har fått feber och sen så smärtar det i knäet hela tiden, men det är inte svullet och inte rött, det kanske är en inflammation på gång och det vill jag absolut inte ha. Får se till att vara vaksam på vad som händer under dagen, kanske sjukgymnasten kan förklara eller vet vad det är. Det började smärta i knäet redan igår så då vilade jag från de övningar som jag brukar köra ihopp om att det skulle bli bättre, men det är värre idag...

Känner mig inte alls sådär pigg som jag kanske borde känna mig.

Ska lägga mig och vila en stund nu och ta det lite lugnt så att både jag och knäet får vila lite, kan behövas!

KRAM

Nittonde dagen

Publicerad 2010-10-22 09:33:17 i Knäskadan

I natt har jag sovit mindre bra, inte pga av smärta utan pga av alla tankar som har malt runt i mitt huvud. Hittills under min skadeperiod så har jag inte varit deprimerad så många dagar men nu börjar det komma mindre trevliga tankar. Har vaknat och tänkt, somnat om och vaknat igen efter en inte så lång stund. Så har natten sett ut för mig.

Det känns lite oroligt i kroppen och magen också, vet inte vad det är.

Varför skulle just jag drabbas av denna förbannade knäskada, varför skulle jag ens gå in i den där situationen där jag gjorde illa mig, varför, varför, varför? VARFÖR?

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, idag är en sämre dag, och jag skulle bara vilja ligga under täcket och gråta men jag har laddat tvättmaskinerna och sen ska jag på intersport och kolla på nya löparskor (kommer att nöta ut de jag har). Ska även träffa sjukgymnasten idag för första gången så då får vi se vad jag får för övningar.

Vill bara ha detta ogjort!

KRAM

Artonde dagen

Publicerad 2010-10-21 20:15:56 i Knäskadan

Vaknade med smärta i knäet och så har det varit hela dagen, mest ont i baksida och insida som alla andra dagar, längtar till den dagen då det känns som vanligt, då smärtan försvunnit!

Men framåt går det för imorgon ska jag på Norrlandskliniken och träffa en sjukgymnast som visst ska vara jätteduktig, nu börjar rehaben på riktigt.

Jobbat idag och det har väl gått ganska bra iallafall, tur att hon som jag jobbar hos är så förstående om jag har en dag som är mindre bra och då anpassar vi dagen efter vad jag klarar av att göra!
Har nu kommit hem från dagens träning där jag var och tittade samt hjälpte till med det som jag kunde göra, dvs slänga in bollar när de spelade 3-zon.

Nu väntar en kväll framför tvn och förhoppningsvis en tidig kväll för imorgon ska jag försöka att tvätta undan lite kläder och sen fara på stan en sväng.

Vi får bara hoppas att jag kan sova bra i natt med tanke på knäet och sen är det fullmåne och det gillar jag inte, sover väldigt dåligt dagarna som den är full.

KRAM

Sjuttonde dagen

Publicerad 2010-10-20 21:06:53 i Just nu

Nu kommer det väl snart att vara den etthundrafemtonde dagen så fort som tiden går!
Idag har det varit dubbelt med pyssel!

Jag och mamma har förberett lite grann till en tårta som mammas väninna ska få när hon firar 50år på lördag, kan nog inte skriva och berätta eller visa kort för man vet aldrig om hon läser här!

I måndags pysslade jag ihop ett kort med texten "Tack för att DU finns" och sen fick alla saker ligga framme för jag orkade inte plocka bort de just då, så ikväll föll pysselandan in igen och det blev ett litet kort som jag stämplat på och haft lite glitterlim. Det blev väl helt okej, inte alltför avancerat men lagomt jobbigt idag!

Har även varit ute på en liten promenad och rastat kameran en sväng, bilder kommer någon annan dag då jag har lagt in de på datorn!

Bilder på tårtan och kortet kommer sen också

KRAM

Sextonde dagen

Publicerad 2010-10-19 21:33:14 i En bra dag

Då var man tillbaka på jobbet igen och allting var precis som vanligt! Skönt att komma tillbaka och känna sig behövd, att kunna hjälpa till och att klara av att jobba! Det har gått riktigt bra på jobbet men nu känns det att jag nog varit igång lite mer än vanligt.

Trött och öm i knäet efter en dag med jobb och en mysig promenad i duggregnet, men promenera och röra på mig behöver jag för annars blir det inte bra och Jempa blir inte alls gla'!

Har även varit på middag hos mormor och morfar där det blev mat från den tiden då mormor var ung, rotmos och fläsklägg till varmrätt och nyponsoppa med grädde och mandelbiskiver, vilket var jättegott!

Jag gillar verkligen svensk husmanskost och väljer det framför snabbmat om jag har möjlighet!

Nu svamlas det på om allt och ingenting så nu ska jag se Ullared som vi spelade in igår!

KRAM

Femtonde dagen

Publicerad 2010-10-18 17:49:37 i Knäskadan

Dagarna rullar på och snart har det ju gått 1 månad sen jag skadade knäet, oj vad tiden går fort när man har roligt.. eller de går fort även fast det inte varit särskilt roligt!

Var på Norrlandskliniken idag och pratade med läkaren för att kolla av lite grann hur det går för mig! Både han och jag tycker att det ser så pass bra ut så imorgon blir det att jobba igen, oj vad jag har längtat efter att få göra lite nytta! :)

Sen har han skrivit remiss till sjukgymnasterna så vi får hoppas att någon hör av sig i veckan så jag kan börja på min rehabilitering. I början på november ska jag tillbaka på Norrlandskliniken för att träffa specialisten och se vad han säger om stabiliteten och om det blir någon operation!

Men lite funderingar kommer ju varje dag om hur det blir med knäet om det inte blir operation och vad som händer om det blir en operation...

- Hur stabilt kommer knäet att vara när jag är 40-50+ och inte lika lätt bygger muskler om det nu inte blir operation?

- Behöver man inte operera menisken så att inte benen nöter på varandra?

- Om knäet "hoppar ur led" x antal gånger och jag inte opererat korsbandet, vad tar då stryk istället?

- Det är ju aldrig bra att göra ingrepp i knäet så de säger att man får artros inom 10 år, är det bättre att operera ändå?

- Kommer jag att kunna spela fotboll igen även om man inte opererar någonting?

- Kan jag spela fotboll och använda ett skydd för att slippa mera skador i samma knä utan operation?

Läkarna vet ju inte heller alla svar på mina frågor men de säger att man kan klara sig utan operation om man bygger upp tillräckligt med muskler runt knäet. Men samtidigt säger de att jag aldrig kommer att kunna bli lika stark i mitt skadade ben som i mitt hela.

En sak vet jag, det kommer aldrig att bli som det en gång varit!

KRAM

Fjortonde dagen

Publicerad 2010-10-18 00:13:23 i Knäskadan

Vet att det är inne på den femtonde dagen men det inlägget kommer någongång i eftermiddag då jag sovit och vaknat igen!

Är äntligen hemma efter bussmatch mot Östersund och tyvärr så förlorade vi 2010 års sista match med 2-0, det var ingen höjdarmatch från vår sida men jag är ändå så glad att vi håller oss kvar i div1 och ännu gladare att få vara en del av detta underbara lag.
Jag skriver ofta om att dessa brudar är bäst och det är de!

På vägen dit flög 2 fåglar in i rutan på bussen och överlevde inte och på hemvägen så körde vi på en räv, det var ingen vacker syn!

Imorse låste sig knäet lite grann men det var inte mer än att jag kunde böja till det så att det kändes ganska bra igen. Stod och gjorde iordning lite mackor för att ha med på bussresan då jag skulle flytta osten som låg en bit bort på diskbänken så jag tänkte mig inte för utan vred bara kroppen och vips så låste sig knäet, men nu är det bra så det gillar jag! Bussresan har gått ganska bra, lite stelt och ömt ibland men det är bara att bita ihop.

Imorgon blir det Norrlandskliniken igen för att höra vad de säger och för att förhoppningsvis få ett litet träningsprogram som jag kan börja köra lite lätt. Sen blir det en sväng på stan för att kolla lite och kanske shoppa lite höst/vinterkläder, vi ser väl vad jag orkar med!

Nu väntar verkligen sängen på mig och jag känner hur skönt det ska bli att sova några timmar :)

KRAM

glömsk

Publicerad 2010-10-17 00:04:37 i Allmänt

Det som jag tänkte skriva var helt som bortblåst men nu kom jag på....

Har sett filmen "Pretty Woman" för första gången ikväll när den rullade på tv, fattar inte att jag inte sett den tidigare, det är ju en klassiker som var riktigt riktigt bra! Julia Roberts är ju underbar :)
bilden är från google.se

Trettonde dagen

Publicerad 2010-10-16 23:53:33 i Just nu

Att helger ska gå så himla snabbt.. även fast jag har varit "ledig" i snart 2 veckor så tycker jag ändå att helgerna bara flyger förbi.
Det kanske är för att man ska hinna så mycket och träffa alla andra som är lediga?!

Dagen har spenderats med pappa och vi har bytt däck på bilen och fixat bromsarna (jag var med och pratade men kan tyvärr inte så mycket om bilar så han skötte det mesta själv), vi hann med att åka en sväng till stugan där vi gjorde vinter och plockade ihop de grejer som inte ska vara kvar, väl där så blev det en promenad i snön som knarrade så mysigt under våra skor, snart är det vinter bara så att ni vet!

Middag och lördagsmys hos Emma blev lördagens höjdpunkt och det var himla trevligt.

Nu har jag packat väskan med varma kläder för om några timmar (07.30) går bussen från Gamlia till Östersund för att titta och heja på mina tjejer som förhoppningsvis tar en seger i sista matchen för säsongen!



vad skulle man göra utan dessa underbara personer?

KRAM

Tolfte dagen

Publicerad 2010-10-15 19:10:53 i En bra dag

Nu går dagarna fortare än fortast..

Idag vet jag inte riktigt vad jag gjort men dagen har ändå bara flugit förbi.

Jag har Äntligen stickat klart min pippitröja som jag började med i våras, kanske bra att ha den klar innan det blir vår och sommar igen, har även fäst trådarna så nu är det bara det tråkiga med att sy ihop den! Ingen som känner sig manad?! ;)

Var ute på en ganska rask promenad i solen och det var hur underbart som helst, den lilla snön som ramlade igår knastrade så härligt under fötterna och nu är jag glad att jag har 2 ben att gå på, även om det ena är lite trasigt!

Knäet känns bättre och bättre men det är lite ömt och jag kan inte böja det så mycket...

Sådana här dagar är verkligen värda att ta vara på och att leva livet fullt ut! Så nu är jag lycklig.

Ikväll blir det fredagsmys framför tvn med mamsen och papsen!

KRAM

Elfte dagen

Publicerad 2010-10-14 14:11:39 i Just nu

Igår blev det visst inget inlägg kommer jag på nu!

Det var en fullspäckad dag och jag känner att jag klarar av mer och mer för var dag som går!

Jag hjälpte mamma att putsa fönstren igår och idag snöar det, det var ju dålig tajming... Men jag älskar ju vintern och snön så jag klagar då inte! Har redan hunnit vara ute med lillasyster en sväng och vi gjorde en snögubbe som nu står på bron, frågan är om den välkomnar eller skrämmer bort folk?! Vi ser väl när dagen är slut.

Igår var jag inte hemma speciellt många timmar utan jag var en sk gårdasop.. en sån som bara åker runt till folk och hälsar på. Först var jag på min arbetsplats och hälsade på, tänkte att det bara skulle bli en snabbis men då blev jag bjuden på middag och sen så satt vi bara och pratade massor! Körde bil själv gjorde jag också så nu kan jag ju ta mig lite som jag vill!

Sen hann jag bara hem och vända för då skulle vi till min morbror som fyllde år, väl där blev det kortspel och tårta!

Idag blev det det omtalade baket som jag haft i planerna så många dagar nu, hittade ett recept på chokladmuffins som jag gjorde i de mönstrade muffinsformarna som jag inhandlat tidigare. De blev väldig goda och snygga!

Ikväll ska jag nog svänga förbi på träningen och prata lite med brudarna och på söndag blir det bussresa till Östersund eftersom det är säsongens sista match! Självklart så ska jag heja och hoppas såklart på att vi avslutar med vinst!

Nu har jag inte skrivit om mitt knä på många dagar och det är väl för att det känns ganska så bra, nu rör jag mig som jag vill fast det gäller att tänka efter så man inte gör någon konstig rörelse. Har varit ute på lite promenader men nu har jag fått kramp i vaden, vet inte om det är blödningen som flyttat på sig eller om jag felbelastar lite grann.

Men på tisdag räknar jag med att vara tillbaka på jobbet så det blir trevligt.

KRAM i snöstormen!

Tiden går fort när man har roligt!

Publicerad 2010-10-12 19:30:41 i Just nu

Dagen idag idag!

En kort sammanfattning:
* Telefonköer
* Cykeltur till Britt
* Stan med mamma
* Middag hos mormor och morfar
* Kortspel
* Fika
* Fotboll (om en stund)

Det är så skönt när man börjar känna att man har energi till att göra saker! Så nu blir det en hel del gjort på dagarna om man jämför med förra veckan då jag mest låg och halvsov i soffan!

Nu hejar vi snart fram Sverige till en seger mot Holland, men jag tror att det blir en jämn och tuff match...

KRAM

Nionde dagen

Publicerad 2010-10-12 10:34:09 i Knäskadan

Oj Oj, nu är jag så less!

Att behöva sitta i alla dessa telefonköer för att kunna få prata med en person... Hm, den klassiska musiken lugnar då inte ner mig utan jag blir bara ännu mera stressad och arg. Satt säkert i 25minuter utan att komma till rätt person, sen gav jag upp! Ska försöka imorgon igen men då ska jag kliva upp tidigare och ringa då, kanske ger det mig mera tur?!

Men jag ska iallafall till Norrlandskliniken på återbesök hos min läkare på måndag, får se vad han säger då.
Knäet känns helt okej idag, lite ont i knävecket och på insidan av knäet, men jag har inte använt kryckorna idag så kanske var igår sista dagen som jag behövde de!

Idag blir det kanske en sväng till stan, mamma är ledig och skulle kanske dit så vi får se om jag orkar följa med, annars så blir det en liten promenad ute i höstsolen. Eller både och!

Idag är en bra dag!

KRAM

För jag är glad, alltid lika glad!

Publicerad 2010-10-11 20:47:24 i En bra dag

Vädret idag kan man ju absolut inte klaga på!
Jag gick en sväng med mina bästa polare (kryckorna) till mormor och satt där ett tag och pratade, åt en clementin och bara myste! Vad skönt att man kan börja röra sig utanför husets väggar, ni som känner mig vet att jag hellre spenderar dagarna utomhus med någonting än att vara inne och försöka hitta på något.

Jag blir nog inte så rolig att ha och göra med om jag inte får utlopp för min energi, det märks så väl när vi har sommar-/vinteruppehåll från fotbollen och det har gått  någon dag utan träning, då är jag inte alls glad och pigg!

Det blev ingenting bakat idag i mina fina muffinsformar, hade ingen riktig inspiration, vet inte riktigt vad jag ska fylla de med! Någon som har något favoritrecept eller tips att dela med sig av?

Inom de närmaste dagarna tar jag nog farväl av mina kryckor och låter de bli undanstoppade för ett bra tag framöver. Det ska bli så skönt att kunna röra sig normalt igen :)

Inte så mycket smärta i knäet idag, det kommer och går lite grann men det känns mest i baksida lår och på utsidan av knäet (förhoppningsvis läker de delarna ihop nu)!

Nu ska jag krypa ner i soffan under filten med en kopp varm choklad i händerna och se kvällens avsnitt av Biggest Loser som vi bandat!

KRAM på er!

Åttonde dagen

Publicerad 2010-10-11 09:41:31 i Knäskadan

Sovit så underbart skönt i natt! Har snurrat runt och legat på mage utan att det gjorde ont i knäet, så nu går det framåt!

Kan inte riktigt böja knäet ännu men det tar säkert ett tag innan svullnaden lägger sig! Idag känns det som en riktigt bra dag, kanske att jag ska fundera på att kasta kryckorna?! Eller jag kanske måste ha de till hands om jag ska ut på längre strapatser men bara hemma så ska jag använda de så lite som möjligt, nu går jag ju nästan utan att halta också!

Nu väntar jag på att få hämtning i lägenheten av pappa och lillasyster och sen åka vidare hem till Vännfors, undra vad man ska hitta på där idag? En sväng ut i det fina vädret blir det säkert. Sen har jag köpt så fina muffinsformar
på Åhlens och Lagerhaus som jag kanske måste baka någonting gott i!



Kanske att det blir morotskakemuffins i någon av dessa söta formar!

Ha en underbar dag i det fina vädret för det ska jag ha!

KRAM

Glädje!

Publicerad 2010-10-10 22:33:01 i En bra dag

Jag är fortfarande så glad över att vi håller oss klar i div1, även fast jag hade det på känn att vi skulle klara oss!

Det har varit en mycket trevlig dag, Sara kom förbi en sväng och vi har tittat på tv och bara suttit och pratat. Att man inte gör det oftare, tar sig tiden för att bara åka hem till någon och umgås, det behöver inte vara så planerat och uppstyrt jämt! Så det ska jag försöka att bli bättre på, nu har jag väl mycket tid över också i och med att det inte blir träningar med laget.

Efter matchen åkte jag till lägenheten, åt upp gårdagens rester och somnade i soffan med filten ovanpå, mys! Det har känts bra i knäet idag, kanske extra bra efter segern! Snart kommer kryckorna att ställas bort och jag kan börja röra mig helt fritt.

Nu tror jag att jag ska göra mig en kopp varm choklad och krypa ner under filten med en bok, läser just nu Hypnotisören av Lars Kepler och den är väldigt spännande!

Och Sara, det är New York!

KRAM

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Publicerad 2010-10-10 16:20:04 i Fotboll

Seger med 2-1 på ett kyligt Röbäck!

Nu håller vi oss kvar i div 1 och tjejerna visade verkligen Södrahjärtat idag, så fantastiskt skönt att vi kan avgöra innan sista matchen! Oj vad nervöst och jobbigt att sitta på läktaren och titta, jag ville bara kasta kryckorna och hoppa ner på planen för att hjälpa laget (eller stjälpa).

Ikväll ska jag kanske hitta på någonting med Sara, vi får se vad det blir!

Nu ska jag försöka att få upp värmen och göra någonting till middag för att sen kanske ta en powernap och försöka ta igen lite av nattens förlorade sömn!

KRAM

Sjunde dagen

Publicerad 2010-10-10 10:56:00 i Knäskadan

Då har det gått 1 veckan sen det ofattbara hände, vad har jag egentligen gjort alla dessa dagar som jag varit hemma, liggandes i soffan med benet i högläge. Det känns som att jag har varit hemma jättelänge men samtidigt så har tiden gått så himla snabbt!

Idag är det match som gäller.
Kl14.00 Umeå Södra FF - Gustavs GoIF på Röbäck

En viktigt match där vi ska göra allt för att plocka de poäng som vi behöver, vi är så mycket bättre än tabellen visar och nästa säsong ska vi inte spela i div.2. Så har DU möjlighet, kom och heja på oss :)

I natt har varit en mindre bra natt igen, somnade kring 1 och var klarvaken kl 4, det kliade över hela kroppen och jag slet av mig täcket i hopp om att det skulle bli bättre, men nej...
Släpade mig till soffan där jag låg och såg på tv innan jag somnade igen kring halv 7... Upp igen kl 10 och börja göra sig iordning, man kan ju inte vara oduschat och ofräsch när man ska vara med de bästa brudarna!

Har väl egentligen inte speciellt ont i knäet idag men det känns inte som en av de bättre dagarna ändå, kanske är det så att smärtan är som störst direkt när det händer för att sedan avta och sen blossa upp igen, men jag kan ju då gå på det ganska bra och långt (jag är ju inte ute på några promenader men kan röra mig inom husets väggar) så kanske är jag lite för oförsiktig...

Nu ska jag käka lite, försöka bädda och plocka ihop lite för att sen åka med Moa till Röbäck och matchen :)

Ha en underbar dag för det ska jag ha!

KRAM

Snart söndag!

Publicerad 2010-10-09 23:38:19 i Knäskadan

Så skönt att denna lördag snart är slut, dels för att det är match imorgon och sen så har jag haft ont i knäet hela dagen, detta är den värsta dagen sen jag gjorde illa mig. Det har ilat till flera gånger även när jag legat stilla och jag känner när jag har varit uppe och gått lite grann hur det smärtar på framsidan av knäet ner mot smalbenet och sen i knävecket.
Jag hoppas att det är bättre till imorgon då det blir en hel del hoppandes!

Det blev inte så att jag orkade följa med och handla utan mamma och pappa for på OBS medan jag låg i lägenheten och tog det lugnt. Jag lyckades laga mat till de och det blev klyftpotatis och kycklingfilé med lite grönsaker och andra tillbehör, det smakade riktigt bra!

Nu har de åkt hem till Vännfors igen så nu ligger jag bara och tar igen mig efter dagen som gått. Tyvärr så verkar det inte vara nå bra på tv så det kanske blir sängen om en stund!



några bilder från tidigare höstar...

Det blev ingen tidig kväll för min del. En tjej från laget kom förbi med glass så vi har tittat på Ps I love you och bara pratat, det blev en hel del fotboll och det känns underbart inför imorgon!

Nu ska jag se slutet av filmen och sen ta en alvedon så jag kan sova i natt också!

KRAM

Fotbollssug!

Publicerad 2010-10-09 15:40:06 i Knäskadan

Ligger och tittar på Sunnanå -Kif Örebro och känner redan nu, efter knappt 1 vecka, hur suget efter fotbollen finns där. Så jag hoppas verkligen att jag kommer tillbaka på planen igen! Men är det så att det inte blir någon comeback så kommer jag ändå att finnas med i fotbollssvängarna på något sätt! :)

Idag är en inte alls lika bra dag med knäet, det ilade till flera gånger tidigare idag och det var inte alls skönt, men nu har det lugnat ner sig igen efter lite värktabletter.

Det är flera tjejer i mitt lag som är långtidsskadade och frågan är ju varför det är så. Är det bara otur? Dåligt träningsupplägg? Dåliga planer? Slitna kroppar? Fel sorts träning?

Det skulle vara intressant om man visste vad det berodde på, men i mitt fall så tror jag att det är planen som orsakade skadan i samband med en närkamp.

Korsband + tjejer = alldeles för vanligt

Någon forskning borde ju komma om varför det är så eftersom att det är så pass många som gör illa sig och kanske aldrig kommer tillbaka på planen.

Väntar på mamma och pappa som ska plocka upp mig så ska vi fara och handla lite!

KRAM

Sjätte dagen

Publicerad 2010-10-09 12:11:30 i Knäskadan

Har sovit riktigt bra i natt, kan till och med börja sova på sidan nu.

Det är ju bara så jobbigt att ligga rakt upp och ned och nästan inte kunna röra på sig för att det gör så ont!

Vaknade och kände mig ganska utvilad men hade ont i knäet, kanske hade jag rört mig för mycket igår. Man blir ju så himla glad när man nästan kan vara utan kryckorna hela dagen! Har även börjat "plåga" mig själv lite genom att räta ut knäet helt 5 gånger innan jag går och lägger mig. Så nu görs det stora framsteg för var dag som går.

Idag ska vi in till Umeå (just nu bor jag hos mamma och pappa eftersom att jag inte klarar mig helt själv) och handla lite grann, vet inte om det blir nere på stan eller vid OBS/Maxi, vi får väl se!

Solen skiner utanför fönstret och det är så vackert när träden skiftar i alla möjliga färger!

Det här vädret gillar jag mycket bättre ön det gråa tråkiga som varit tidigare i veckan!

1 dag kvar innan jag får träffa MINA brudar och heja fram de till en viktig seger!

KRAM

Femte dagen!

Publicerad 2010-10-08 18:44:22 i Knäskadan

Så nu är det snart helg, denna vecka har gått så oooootroligt sakta, jag har ju mest bara legat stilla i soffan framför tv/datorn och fördriva dagarna!

Men idag har jag känt mig ovanligt pigg, kanske för att jag kan gå en bra bit utan kryckor och att jag inte har så mycket smärta i knäet!

Nu har jag fått nya besked från specialisten och i dagsläget blir det ingen operation (allt enligt nya tester och undersökningar) utan en jäkla massa rehabilitering i X antal månader. Är det så att jag fortfarande har ont eller att det känns instabilt så går de in och fixar till det som är trasigt dvs menisken och korsbandet.

Senan från baksida lår kommer att läka av sig själv och det yttre ledbandet var inte så skadat som man trodde.

Idag har jag och lillasyrran varit till vår föredetta dagmamma (och mormors syster) som var så gullig och kom och hämtade oss med bilen och sen blev vi bjudna på gofika! Vi blev där i 3 timmar, bara så mysigt att sitta och prata om allt och ingenting! Sen blev vi upplockade av mamma som kom hem från jobbet!

Nu blir det mycket beslut från mig själv då jag måste känna efter när jag kan börja jobba, för det är bara jag som kan säga när jag klarar av det...

När jag klarar av att köra bil får jag också känna efter själv.

Kryckorna får jag slänga när jag känner att jag klarar av att vara utan dem!

Jaja, nu lääängtar jag till på söndag då södra kommer att vinna och jag får med och fira segern :)

KRAM

Fjärde dagen

Publicerad 2010-10-07 22:44:47 i Knäskadan

Nu börjar kvällen närma sig och förhoppningsvis kan jag somna ganska så tidigt (tidigare har det blivit runt 2tiden) så jag är utvilad imorgon!

Men man blir ju så himla seg av att inte göra någonting också så jag känner mig trött hela tiden. Kanske är det så att värktabletterna också gör sitt. Men det jobbigaste är nästan av jag för det mesta är smått illamående, så aptiten har inte varit den bästa!

Idag har jag nästan kunnat räta ut knäet helt och det var visst väldigt viktigt att jag försöker göra det för annars så tappar man en viktig muskel på bara 14 dagar om den är i vila. Men det känns att jag plågat knäet lite, det smärtar i baksida lår, insidan knäet och på smalbenet, vet inte varför smalbenet gör ont men så är det...

Nu ska jag runda av min kväll och imorgon är det fredag som ska spenderas med min lillasyster som är ledig från skolan.

Söndagen närmar sig och jag ser SÅ framemot att få träffa mina brudar!

KRAM

Torsdag 7/10... 4 dagar efter skadan

Publicerad 2010-10-07 11:51:08 i Knäskadan

I natt har jag faktiskt kunnat sova riktigt bra, har bara vaknat några enstaka gånger när jag försökt vända på mig. men jag får nog förska att ligga still på rygg så mycket det går.

Nu går jag små bitar utan kryckorna vilket känns underbart då man faktiskt kan bära med sig saker som man tidigare inte kunde ta med sig! Bara sådana enkla saker som att ta en tallrik från skåpet och ställa på bordet var inte det lättaste.... Men jag ska skynda långsamt och avlasta ibland så att jag inte går för snabbt fram!

Vädret är ju så himla tråkigt idag så jag vet inte riktigt vad jag ska göra, det blir väl kanske att läsa Hypnotisören av Lars Kepler som jag fick av min morbror, eller bara sitta och surfa runt på datorn!

Det smärtar inte så mycket i knäet men jag känner av någonting i baksida lår och någonting på framsida/insida av knäet, men det är väl så det ska vara ett tag!

Jag längtar så till på söndag för då ska jag såklart HEJA fram mitt lag till seger :)

KRAM

Ett inlägg som inte handlar om pyssel!

Publicerad 2010-10-07 00:24:35 i Knäskadan

Jaha, vart ska man egentligen börja?!

Fotbollen har sin baksida men samtidigt så har man fått så många roliga minnen och man har upplevt så himla mycket!

Skadade mig i matchen mot Vasalund i söndags.. Det var inget ojuste så vi ska inte bli arga och skylla någonting på någon utan det var bara oturen som var framme!

Troligtvis fastnade jag med foten i gräset samtidigt som jag gick in i en närkamp (jag minns inte mycket mer än att jag gick in i närkampen och sen att jag låg ner med världens smärta i knäet) och en vridning som kraschade hela knäet. 

Det gjorde så äckligt ont att jag bara skrek av smärta och jag blev så illamående att jag trodde att jag skulle spy!

Nu är det så att i mitt högra knä har det främre korsbandet gått av, menisken är sprucken, det yttre ledbandet är skadat och senan som fäster i baksida lår och i knäet är skadat.

Jag har fått göra magnetröntgen och det är tack vare den som jag fått veta alla skador.

En specialist kollade på mitt knä idag och enligt honom så BÖR jag inte spela fotboll mer... lite tråkigt att inte själv få bestämma när man ska lägga av. Men nu blir det rehab för fulla muggar och iallafall 1 operation där de ska laga menisken, sen kan det bli en andra där de fixar korsbandet men det får vi vänta och se!

Jag vill INTE ge upp fotbollen för det är så otroligt roligt! Men alla södra tjejer, ni kommer inte att slippa mig i
första taget!


bilden är hämtad från google.se


det är lateral miniscus (menisken), medial collateral ligament (det yttre ledbandet), ACL (det främre korsbandet) och tibia (senan som fäster i baksida lår och i knäet) på denna bild som är skadade

Jag kan mycket väl ha fel gällande bilden men jag tror att det är ganska rätt iallafall!


Jag kommer att uppdatera här om vad som händer med mig och mitt knä! För nu är jag sjukskriven i 2 veckor så jag kommer att ha mycket dötid att fördriva!

KRAM

Om

Min profilbild

Jempa

3/10 2010 främre korsbandet 16/2 2011 operation 21/6 2011 inre menisken 20/9 2012 operation 10/6 främre korsbandet igen Vid frågor, maila mig på [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela