Resan tillbaka efter två korsbandsskador

Här läser ni om min resa tillbaka till ett aktivt liv efter 2 främre korsbandsskador, en meniskskada och kärleken till fotbollen.

Hallonkola from heaven

Publicerad 2012-12-06 19:32:33 i Mat och Bak

Jag gjorde hallonkola igår och herregud vad god den blev.
Kan absolut rekommendera detta recept då det både var enkelt och inte alls så mycket ingredienser.

För ca 45st kolor behövs följande:

200 gr djupfrysta hallon
1 msk pressad citronsaft
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl socker

Låt hallonen tina i en sil. Passera de därefter genom att pressa bären med en sked. Mät upp den släta hallonpurén, det bör bli ca 1dl.

Häll hallonpurén och övriga ingredienser i en kastrull.
Värm upp under omrörning tills sockret smält och koka därefter kolasmeten tills den klarar kulprovet eller tills den är 123-124 grader.

Häll den färdiga kolasmeten i en bakplåtsklädd form, ca 20x20cm.

Klipp eller skär den kalla kolan i bitar och slå in i tex cellofan.

Kommentarer

Postat av: Sofie

Publicerad 2012-12-10 15:13:29

Det lät så gott att jag var tvungen att prova. Kan inte annat än instämma, hur goda som helst :)

Postat av: Evelina Kvick

Publicerad 2012-12-10 20:54:06

Känns som att jag är helt knäpp. Fattar inte vad jag gjorde för fel, men mina stod och stampade på 104 grader med underbar rosa färg och sen helt plötsligt blev färgen brun och äcklig och stack till 124 grader.. Det ska inte vara sirap i och det var det jag missade?! Låter ju himla smarrigt iaf! Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempa

3/10 2010 främre korsbandet 16/2 2011 operation 21/6 2011 inre menisken 20/9 2012 operation 10/6 främre korsbandet igen Vid frågor, maila mig på [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela