Bakat en underbart god äppelkaka!
Min underbara mamma fyller år på torsdag och hon ville så gärna att jag skulle baka någonting av de äpplen som skulle behöva användas så jag letade efter recept och hittade detta:
Äppelkaka i långpanna
Äppelkaka i långpanna
4 st | ägg |
4 dl | strösocker |
5,5 dl | vetemjöl |
4 tsk | bakpulver |
100 gram | smör el margarin (smält) |
2 dl | mjölk |
4 tsk | kanel |
4 msk | strösocker |
7 st | äpplen ( eller mer) |
Gör så här
- Blanda socker och kanel i en påse.Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor.Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan.Lägg äpplena i påsen och blanda om.
- Vispa ägg och socker poröst.Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål.Smält smöret.Rör i smälta smöret,mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
- Smöra och bröa en långpanna 30x40 cm.Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan.
- Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Låt kaka kallna.Skär den i bitar.Efter önskemål. Går bra att frysa.
Jätteenkelt och supersmarrigt!
KRAM