Vaniljkräm
Jag fortsätter på min tårtplanering och den andra fyllningen blir en hemmagjord vaniljkräm.
Så mycket godare än köpt och garanterat klumpfri, samt mycket finare i färgen!
Receptet och bilden är lånat härifrån
http://sotasaker.com/vaniljkram/
Där finns många andra roliga och enkla recept!
Vaniljkräm:
2 äggulor
3dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt den sedan svalna och använd i kakor, bullar eller tårtor.

Gott och enkelt!
Så mycket godare än köpt och garanterat klumpfri, samt mycket finare i färgen!
Receptet och bilden är lånat härifrån
http://sotasaker.com/vaniljkram/
Där finns många andra roliga och enkla recept!
Vaniljkräm:
2 äggulor
3dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt den sedan svalna och använd i kakor, bullar eller tårtor.

Gott och enkelt!