Resan tillbaka efter två korsbandsskador

Här läser ni om min resa tillbaka till ett aktivt liv efter 2 främre korsbandsskador, en meniskskada och kärleken till fotbollen.

Åttioförsta dagen

Publicerad 2010-12-23 17:07:29 i Knäskadan

Sov inte särskilt många timmar i natt, vaknade till och märkte att jag bara sovit drygt 1 timme, kunde såklart inte somna om.. Vred och vände på mig för att försöka hitta någon skön ställning att sova i men inte gick det bra. Var vaken till halv 5 ungefär och då när jag fått lite ro i kroppen så kunde jag somna om och vaknade igen halv 7.

Knäet hade svällt lite grann men det var bara att pallra sig upp för att klä på sig och städa undan lite grann innan jag skulle gå ut till bilen och se om den startade fastän det var -22grader. No problemas med bilen och iväg mot Norrlandskliniken! Träffade specialisten en snabbis och trodde nästan att han skulle bli irriterad eller arg på mig när jag hade spelat fotboll. Men han sa att sådär är det med korsbandsskadade och att vissa som sliter av korsbandet är ganska stabila medan andra, dvs. Jag, inte har någon stabilitet alls..
Han berättade hur operationen skulle gå till och vart de skulle plocka senorna som ska bli ett nytt korsband, vart snitten skulle bli och allting runt operationen. 
Han skulle kontakta Folksam som i sin tur skulle fixa operationstid, förhoppningsvis i januari. Kanske att jag måste ringa runt till tex Stockholm och se om de har snabbare tur till operation där. Måste ju få det gjort så snabbt som möjligt.

Det känns bra att det blir operation och jag hoppas innerligt att det nya korsbandet blir bra och inte tänjs ut.. vill tillbaka på fotbollsplanen!

Åkte direkt från Umeå vidare till Vännäs för att börja jobba, men knäet svällde mer och mer under dagen och jag gjorde inte så mycket. Vi julfikade lite med Kaffe och lussekatter, gav varandra julklappar och spelade kort! 
När jag kom hem svängde jag förbi hos min mormors syster (min fd dagmamma) och önskade henne och hennes karl en trevlig jul. En snabbis in till mormor och morfar för att se hur det var med dem!

Väl hemma så kan jag inte räta ut knäet, det går bara inte utan tar stopp.. Jag kan inte heller böja det mycket mer än 90 grader så jag är lite lur på om det är menisken som spökar. I och för sig så är knäet väldigt svullet och vätskefyllt så det blir ju mycket stelare pga det också. Jag haltar fram, käkar Ipren och alvedon, har knäet lindat och benet i högläge.

Vilken trevlig, smärtsam jul detta kommer att bli för mig.... tack

GOD JUL på er ALLA och hoppas att ni får en underbart mysig jul!

KRAM

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempa

3/10 2010 främre korsbandet 16/2 2011 operation 21/6 2011 inre menisken 20/9 2012 operation 10/6 främre korsbandet igen Vid frågor, maila mig på [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela