Resan tillbaka efter två korsbandsskador

Här läser ni om min resa tillbaka till ett aktivt liv efter 2 främre korsbandsskador, en meniskskada och kärleken till fotbollen.

Trettioandra dagen

Publicerad 2010-11-04 21:40:32 i Knäskadan

GRATTIS ÄLSKADE MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN! :)
Nu har alla gäster åkt och det har varit en trevlig kväll med god tårta, skratt och mycket prat. En bra kväll helt enkelt!

Har varit på Norrlandskliniken idag och träffat sjukgymnasten som var väldigt imponerad över att jag "hittat igen" musklerna så pass bra som jag har gjort. Det kändes ju bra att höra det man jag vet inte riktigt om jag kan hålla med honom... Det känns iallafall ganska bra idag, men visst, det gör ont ibland och det är instabilt.

Har fått 3 nya övningar, eller 2 uppgraderingar och 1 helt ny övning. Så det går framåt.

Jag ska fortsätta med de övningar som jag redan gör och sen ska jag göra följande:
1. Sitta på en stol med fötterna i golvet lite snett in mot stolen och pressa foten framåt och nedåt. Detta tar på lårmuskeln.
2. Stå med fötterna ihop, böja på knäna, gå upp på tå på ena benet men behålla det andra i backen (som en ballerina). Böja mer på knäna och sen köra statiskt med lite förflyttning upp och ner. (En svår övning att förklara!) Detta tar på vaden och låret.
3. Sitta på ett bord eller stol och "dingla" med benen. Sen ska jag rotera underbenet utan att hjälpa till med foten eller musklerna på sidan om knäet. Det är bara en liten, liten muskel i vaden upp mot knävecket som ska arbeta och därför så känns det nästan inte när man gör rätt. Det är den lilla muskeln som ska tränas för att återfå balans och stabilitet.

Det känns riktigt bra att få göra några nya övningar även om jag ska fortsätta med de som jag gjort tidigare! Hoppas bara att det blir starkare och mer stabilt.

Ser framemot att få träffa knäspecialisten på tisdag och höra vad han säger. Ska säga att jag vill operera mig även om det finns nackdelar med det också.

KRAM

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempa

3/10 2010 främre korsbandet 16/2 2011 operation 21/6 2011 inre menisken 20/9 2012 operation 10/6 främre korsbandet igen Vid frågor, maila mig på [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela