Resan tillbaka efter två korsbandsskador

Här läser ni om min resa tillbaka till ett aktivt liv efter 2 främre korsbandsskador, en meniskskada och kärleken till fotbollen.

Ett inlägg som inte handlar om pyssel!

Publicerad 2010-10-07 00:24:35 i Knäskadan

Jaha, vart ska man egentligen börja?!

Fotbollen har sin baksida men samtidigt så har man fått så många roliga minnen och man har upplevt så himla mycket!

Skadade mig i matchen mot Vasalund i söndags.. Det var inget ojuste så vi ska inte bli arga och skylla någonting på någon utan det var bara oturen som var framme!

Troligtvis fastnade jag med foten i gräset samtidigt som jag gick in i en närkamp (jag minns inte mycket mer än att jag gick in i närkampen och sen att jag låg ner med världens smärta i knäet) och en vridning som kraschade hela knäet. 

Det gjorde så äckligt ont att jag bara skrek av smärta och jag blev så illamående att jag trodde att jag skulle spy!

Nu är det så att i mitt högra knä har det främre korsbandet gått av, menisken är sprucken, det yttre ledbandet är skadat och senan som fäster i baksida lår och i knäet är skadat.

Jag har fått göra magnetröntgen och det är tack vare den som jag fått veta alla skador.

En specialist kollade på mitt knä idag och enligt honom så BÖR jag inte spela fotboll mer... lite tråkigt att inte själv få bestämma när man ska lägga av. Men nu blir det rehab för fulla muggar och iallafall 1 operation där de ska laga menisken, sen kan det bli en andra där de fixar korsbandet men det får vi vänta och se!

Jag vill INTE ge upp fotbollen för det är så otroligt roligt! Men alla södra tjejer, ni kommer inte att slippa mig i
första taget!


bilden är hämtad från google.se


det är lateral miniscus (menisken), medial collateral ligament (det yttre ledbandet), ACL (det främre korsbandet) och tibia (senan som fäster i baksida lår och i knäet) på denna bild som är skadade

Jag kan mycket väl ha fel gällande bilden men jag tror att det är ganska rätt iallafall!


Jag kommer att uppdatera här om vad som händer med mig och mitt knä! För nu är jag sjukskriven i 2 veckor så jag kommer att ha mycket dötid att fördriva!

KRAM

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempa

3/10 2010 främre korsbandet 16/2 2011 operation 21/6 2011 inre menisken 20/9 2012 operation 10/6 främre korsbandet igen Vid frågor, maila mig på jenniferboman@hotmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela