Nässelsoppa
Äntligen kan man laga mat av det som naturen bjuder på.
I fredags när jag var hemma i Vännfors så passade jag på att plocka brännässlor hos mormor och morfar.
Upptäckte ifjol vilket fantastiskt ogräs det är och tog med mig knappt 5 liter till stan.
Kokade ihop soppan nu till middag för att få i mig någonting. Det är en väldigt snabbgjord soppa och passade bra idag då jag inte har alltför mycket kraft över.
Här kommer receptet på den nässelsoppa jag gjorde, finns många olika men jag tycker att denna är väldigt god!
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
25gr hackad gräslök
4 liter hackade, ansade nässlor
1 liter vatten
2 grönsaksbuljong tärningar
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl crème fraîche
Salt
Smör
Bacon
Hacka löken och fräs i smöret.
Lägg i nässlorna och låt fräsa i 2-3 minuter.
Mixa till en slät konsistens i matberedaren. Späd ut med lite vatten om den är för tjock.
Häll tillbaka mixen i grytan och tillsätt mjölet. Rör om och tillsätt sedan vatten, grönsaksbuljong och smaka av med salt.
Låt koka upp och småputtra i 5 min.
Vispa ner crème fraîchen.
Värm ev till serveringen.
Stek baconet knaprigt och servera till soppan med en klick crème fraîche på toppen!
Smaklig måltid!