Morotsbröd med keso
Bakade ett supergott bröd igår efter backintervallerna (degen var på jäsning under löpturen så det var nästan bara att grädda kvar).
Det blev ett bröd med rivna morötter och keso. Otroligt saftigt och med lite tuggmotstånd så mättade det bra.
Recept har ni enl nedan och det blir ca16 bröd:
4 dl vatten (fingervarmt)
50 gr jäst
2 dl rivna morötter
2 dl keso
1 msk olja
1 msk sirap
2 tsk salt
Vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vatten och den smulade jästen, rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt övriga ingredienser och tillsist mjölet i lagom mängd.
Degen ska vara lite kladdig.
Låt jäsa 30min
Dela degen i bitar och forma till bullar.
Låt jäsa på plåt i 30min.
Grädda ca 10min på 225 grader
Supersmarrigt och jag rekommenderar det varmt!
Det blev ett bröd med rivna morötter och keso. Otroligt saftigt och med lite tuggmotstånd så mättade det bra.
Recept har ni enl nedan och det blir ca16 bröd:
4 dl vatten (fingervarmt)
50 gr jäst
2 dl rivna morötter
2 dl keso
1 msk olja
1 msk sirap
2 tsk salt
Vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vatten och den smulade jästen, rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt övriga ingredienser och tillsist mjölet i lagom mängd.
Degen ska vara lite kladdig.
Låt jäsa 30min
Dela degen i bitar och forma till bullar.
Låt jäsa på plåt i 30min.
Grädda ca 10min på 225 grader
Supersmarrigt och jag rekommenderar det varmt!