Resan tillbaka efter två korsbandsskador

Här läser ni om min resa tillbaka till ett aktivt liv efter 2 främre korsbandsskador, en meniskskada och kärleken till fotbollen.

Femtonde dagen

Publicerad 2010-10-18 17:49:37 i Knäskadan

Dagarna rullar på och snart har det ju gått 1 månad sen jag skadade knäet, oj vad tiden går fort när man har roligt.. eller de går fort även fast det inte varit särskilt roligt!

Var på Norrlandskliniken idag och pratade med läkaren för att kolla av lite grann hur det går för mig! Både han och jag tycker att det ser så pass bra ut så imorgon blir det att jobba igen, oj vad jag har längtat efter att få göra lite nytta! :)

Sen har han skrivit remiss till sjukgymnasterna så vi får hoppas att någon hör av sig i veckan så jag kan börja på min rehabilitering. I början på november ska jag tillbaka på Norrlandskliniken för att träffa specialisten och se vad han säger om stabiliteten och om det blir någon operation!

Men lite funderingar kommer ju varje dag om hur det blir med knäet om det inte blir operation och vad som händer om det blir en operation...

- Hur stabilt kommer knäet att vara när jag är 40-50+ och inte lika lätt bygger muskler om det nu inte blir operation?

- Behöver man inte operera menisken så att inte benen nöter på varandra?

- Om knäet "hoppar ur led" x antal gånger och jag inte opererat korsbandet, vad tar då stryk istället?

- Det är ju aldrig bra att göra ingrepp i knäet så de säger att man får artros inom 10 år, är det bättre att operera ändå?

- Kommer jag att kunna spela fotboll igen även om man inte opererar någonting?

- Kan jag spela fotboll och använda ett skydd för att slippa mera skador i samma knä utan operation?

Läkarna vet ju inte heller alla svar på mina frågor men de säger att man kan klara sig utan operation om man bygger upp tillräckligt med muskler runt knäet. Men samtidigt säger de att jag aldrig kommer att kunna bli lika stark i mitt skadade ben som i mitt hela.

En sak vet jag, det kommer aldrig att bli som det en gång varit!

KRAM

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2010-10-18 22:04:51

Skönt att det går framåt för dig! Det här med motgångar är konstigt, att det kan göra en starkare. Jag vet inte om jag blivit starkare, jag vet bara att jag tog mig igenom rehabilteringen samtidigt som jag vet att jag inte skulle orka med ännu en till rehabilitering då man vet hur mycket som faktiskt krävs för att komma tillbaka. Men finns glöden i hjärtat så är det inga problem ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempa

3/10 2010 främre korsbandet 16/2 2011 operation 21/6 2011 inre menisken 20/9 2012 operation 10/6 främre korsbandet igen Vid frågor, maila mig på [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela